Skip to content
Menu

ANBI gegevens 2023

Fiscaal nummer

1959748

Contactgegevens

Doelstelling

Stichting De Kleine Zaal om de hoek stelt zich als doel om publiek onbezorgd te laten genieten van prachtige kamermuziek in alle uitingsvormen. De concerten vinden altijd plaats op een vrijdagavond, een ontspannen start van het weekend als een soort muzikaal ontmoeten. Wij stellen ons ook ten doel dat deze avonden een laagdrempelige culturele avondje uit zijn, als kleinschalige ontmoetingsplek in een intieme en sfeervolle setting. De concerten zijn dichtbij huis, je hoeft er niet voor naar Amsterdam. Wij zorgen altijd voor toelichting op programma aan het begin van het concert (basiskennis niet nodig) of tijdens het concert door de uitvoerenden zelf. Hiermee vergroot de Stichting de kennis van muziek, instrumenten en historische context van ons publiek.

Belangrijk is daarmee ons aanbod aangezien wij een podium voor zeer getalenteerde musici en aanstormend talent (buiten en binnen de regio) willen zijn en blijven. Wij bieden een concertserie voor kamermuziek van uitstekend professioneel en artistiek niveau zodat wij elk jaar een serie van een gevarieerde, interessante en prachtige programmering kunnen aanbieden door middel van minimaal 6 concerten per seizoen, een seizoensabonnement en losse toegangskaarten.

Beleidsplan 2022 – 2023

Concertserie ná Corona

Na twee concertseizoenen die door de Corona pandemie ernstig verstoord waren, hopen wij dit seizoen weer zes concerten te kunnen geven. Het programma is wederom divers; zowel qua instrumenten, samenstellingen van de ensembles als genres. Dit seizoen af en toe een beetje experimenteel tussen bekende werken; zoals in januari 2023 een ‘sandwich-programma’ met Haydn en Tsjaikovski en ertussendoor een stuk van Isang Yun uit 1975. Om het publiek bekend te maken met diverse muziekstijlen.

Bestuurssamenstelling

Dit seizoen staat ook in het teken van nieuwe samenwerking binnen het bestuur. In de zomer van 2022 zijn zowel de voorzitter als de penningmeester gewisseld. De vacature voor een bestuurslid voor PR en communicatie is nog niet vervuld. 

Financiën op orde

Naast het weer ‘normaal’ oppakken van concertreeks ná Corona is het van belang dit seizoen met de nieuwe voorzitter en nieuwe penningmeester de financiën aan te gaan sterken. Door twee jaar Corona zijn de financiën hard achteruit gegaan. Ook het aantal vaste abonnementen is afgenomen door Corona en tegelijkertijd is dit niet aangevuld met nieuwe aanwas. Aan het eind van dit seizoen ligt er een stappenplan klaar waarvan de eerste stappen in gang gezet zijn. Aan het einde van het seizoen zijn onderstaande ontwikkelingen gerealiseerd: 
•  alle concerten vonden doorgang;
•  aantal nieuwe bezoekers per voorstelling is toegenomen;
•  systeem voor Vrienden van De Kleine Zaal is gereed om in te zetten;
•  digitalisering voor kaartverkoop online is ingericht.

Bestuursleden

Phyllis Buyserd – Voorzitter
Welmoet Vollers-Kok – Secretaris
Ingrid Haye – Penningmeester
Lucie Bleumer-Van der Klein – Concertorganisatie
Karien Guinee – Programmeur

Beloningen

Geen

Jaarrekening en Jaarverslag 2022 – 2023

De jaarrekening en het jaarverslag 2022 – 2023 kunt u hier downloaden.