Kamermuziek in de Spieghelkerk

Kamermuziek in De Kleine Zaal om de hoek

Sinds vele decennia organiseert de Stichting De Kleine Zaal om de hoek jaarlijks zes kamermuziekconcerten. Van oktober tot en met maart vindt elke maand op een vrijdagavond een concert plaats in de Spieghelkerk in Bussum. Het aanbod is van dezelfde kwaliteit als de programmering van De Kleine Zaal van Het Concertgebouw in Amsterdam, maar de locatie ligt gelukkig om de hoek. Zo hoeft het publiek niet de auto in en kan men, liefst wandelend, naar het concert gaan. De kerk is sfeervol. De akoestiek is vaak een uitdaging voor kamermuziek in een kerk als deze. Met wat creatieve aanpassingen heeft de Stichting ervoor gezorgd dat de akoestiek door de musici als prima wordt ervaren.

In De Kleine Zaal om de hoek komt kamermuziek van grote diversiteit langs. Bij het programmeren staat kwaliteit uiteraard voorop, maar we zoeken ook graag naar uitdagingen. Zo bieden we een podium voor muziek uit verschillende periodes van barok tot hedendaags. Muziek met zang of gespeeld door strijkers, blazers of een combinatie daarvan. Kleine en grotere ensembles, bekende en onbekende muziek komen langs. Ook nodigen we graag jonge veelbelovende musici al dan niet uit de regio uit. Zo speelden ooit Pieter Wispelweij, Janine Jansen en Noa Wildschut voor ons, nog lang voor zij beroemd werden. Musici spelen dus soms eerder bij ons dan in de “echte” kleine zaal. De respons op de concerten is over het algemeen opvallend goed. De musici zijn op hun beurt ook zeer verguld met ons publiek.

De Kleine Zaal om de hoek is een unieke serie die met ziel en zaligheid wordt geproduceerd en waarvan al decennia lang met evenveel liefde wordt genoten door een buitengewoon betrokken en trouw publiek.

Bekijk hier ons complete programma van 2019 – 2020