Menu

10 september 2021, 20.15 uur

Het wordt tijd om te gaan oogsten

Affiche

Eenmalig en bijzonder concert

Graag brengen wij bij u en ons trouwe publiek dit bijzondere concert onder de aandacht, op vrijdag 10 september a.s. om 20.15 uur in de Majellakapel, Iepenlaan 26 in Bussum. Het betreft koormuziek en een uniek koorproject van ‘Meesters & Gezellen, een initiatief van stichting Tettix in Bussum. Al jaren een begrip in Nederland maar nu voor het eerst optredend in haar vestigingsplaats.

Wij, als collega-culturele organisatie, bieden hen met plezier een podium (met meer zitplaatsen dan in de Spieghelkerk) en willen u dit concert van harte aanbevelen! 

Voor dit concert is een coronatoegangsbewijs verplicht, zie de informatie hierover op www.rijksoverheid.nl.

Over het programma ‘Nederlandse Oogst’

Twintig jonge professionele zangers brengen samen met vier ervaren zangers van Capella Amsterdam de concertserie Nederlandse Oogst naar de Majellakapel in Bussum. Onder leiding van dirigent Daniel Reuss zingen zij een uitgebreid repertoire van Nederlandse kamermuziek van J.P. Sweelinck tot Ton de Leeuw.

Het concert is overrompelend door het voor jonge musici zo kenmerkende enthousiasme. Het programma bestaat uit een mix van meer en minder bekend werk van uitsluitend Nederlandse componisten uit verschillende stijlperiodes. Een aantal van de componisten herkent u misschien van de naambordjes op de balkons in het Concertgebouw Amsterdam.

Daniël Reuss, dirigent (© Niek van Bruggen)
Daniël Reuss, dirigent (© Niek van Bruggen)

Over Meesters & Gezellen

Sinds 2011 organiseert Stichting Tettix jaarlijks deze concertserie en vorm van werkplek-leren voor jonge zangers om hen beter te leren samenzingen en samenwerken. Erg van belang, omdat slechts voor weinigen het immers vergund is te leven van alleen solozingen.

Het project is een initiatief van zangpedagoog Geert Berghs. Elke stemgroep (sopranen, alten, tenoren en bassen) wordt gevormd door vijf jonge zangers (de Gezellen) en één ervaren ensemble-zanger (de Meester). Op deze manier verwerven de Gezellen de bekwaamheden die de Meester al heeft ontwikkeld al doende. Luister hier naar een fragment van componist Pēteris Vasks van een eerdere editie.