terug naar overzicht

Cora Canne Meijer

maandag 27 januari 2020, 19:47 uur

Mezzosopraan Cora Canne Meijer (*1929) zong twee keer in de serie Stadhuisconcerten. In 1964 met Liesbeth Rümke-Hoppen op piano in liederen van o.m. Purcell, Schubert, Wolf, Debussy en Granados. In 1981, toen ze al lang en breed ook in Nederland was doorgebroken als operaster en zangpedagoge zong ze samen met sopraan Hanneke van Bork en pianist George van Renesse solorepertoire en duetten van o.m. Mendelssohn, Massenet en Rossini.

Ze debuteerde in 1950 bij de Nederlandsche Opera en zong eerst wat kleinere rollen maar al snel ook Cherubino in ‘Le Nozze di Figaro’. Met die rol zou ze in 1957 naam maken in Glyndebourne waarna ze enkele jaren in het buitenland verbleef. Pas in 1971 maakte zij haar grote doorbraak in Nederland in de titelrol van ‘Carmen’.

Cora Canne Meijer was toen al sinds 1964 als zangpedagoge verbonden aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam. Ze zou 30 jaar aan het conservatorium verbonden blijven en schreef een boek over zangpedagogie; ‘Over zingen gesproken’.

Vanmiddag werd ze in het Rosa Spier Huis, waar ze tegenwoordig woont, toegezongen door oud leerlingen Irene Maessen, Reina Boelens, Albert Bonnema en Frans Fiselier. Dante Boon verzorgde de pianobegeleiding en Ellen Schuring de meditatieve inleiding. Een bijzonder mooie zomermiddag in het Rosa Spier Huis in Laren.