Seizoen 2020 – 2021

Met trots presenteren wij aan alle liefhebbers van kamermuziek ons concertprogramma 2020-2021.

Wij hebben weer zes prachtige concerten samengesteld waarvan wij graag samen met u willen gaan genieten.

De concerten zijn zoals gebruikelijk op vrijdagavond, in de kleinschalige setting van de Spieghelkerk in Bussum op 23 oktober, 20 november, 11 december, 15 januari, 12 februari en 19 maart.

Losse kaarten à € 25,–

Vrijdag 20 november 2020

Een Tien

Ramon van Engelenhoven, piano
Ramon van Engelenhoven, piano

WERKEN VAN DEBUSSY, SCHUMANN (KREISLERIANA) EN WAGNER/LISZT (ISOLDE’S LIEBESTOD)

In dit programma hoort u enkele contrasterende meesterwerken uit de pianoliteratuur. Allereerst Debussy’s eerste boek Images, waarin hij nieuwe klankwerelden voor de piano verkende. Schumann’s dramatische Kreisleriana volgt, een werk dat de componist bij publicatie zijn ‘favoriete compositie’ noemde. Na de pauze klinkt,in weer een geheel andere klankwereld, Isolde’s Liebestod.

Leer Ramon beter kennen

Meer informatie over Ramon van Engelenhoven is te vinden op zijn eigen website. Daarnaast kunt u daar ook enkele muziekfragmenten beluisteren. Ramon is ook finalist bij Dutch Classical Talent. De finale is op 27 september 2020.

VRIJDAG 11 DECEMBER 2020

Niet Zomaar Een Reis

Ragazze Quartet: 
Rosa Arnold, viool, Jeanita Vriens-van Tongeren, viool, Annemijn Bergkotte, altviool en Rebecca Wise, cello met Martijn Cornet, bariton
Ragazze Quartet: Rosa Arnold, viool, Jeanita Vriens-van Tongeren, viool, Annemijn Bergkotte, altviool en Rebecca Wise, cello met Martijn Cornet, bariton

SCHUBERT – DER WINTERREISE

Martijn Cornet en Ragazze Quartet brengen een indringende versie van Schuberts Winterreise, in een arrangement van Wim ten Have voor bariton en strijkkwartet. Der Winterreise neemt een centrale plaats in in het liedoeuvre van Schubert en in de harten van de liefhebbers van zijn muziek. De hang naar het onbekende en onwereldse spreekt uit de tekst van elk lied van Winterreise. Deze reis is niet zomaar een reis: het is een enkele reis naar het onbekende.

Leer de musici beter kennen

Op de eigen website het Ragazze Quartet staat meer informatie over de musici. Een muziekfragment van der Winterreise is en der Wegweiser te vinden op YouTube. Over dit stuk is ook een interview met Martijn Cornet te vinden en op YouTube.

VRIJDAG 15 JANUARI 2021

Een Uniek Trio

Lars Wouters van den Oudenweijer, klarinet, Timora Rosler, cello, Hans Eijsackers, piano
Lars Wouters van den Oudenweijer, klarinet, Timora Rosler, cello, Hans Eijsackers, piano

TRIO’S VAN LUDWIG VAN BEETHOVEN, ALEXANDER VON ZEMLINSKY EN JOHANNES BRAHMS

De unieke bezetting van klarinet, cello en piano heeft vele componisten geïnspireerd tot het schrijven voor deze prachtige samenstelling. Beethoven schreef op jonge leeftijd een werk dat al snel de bijnaam het “Gassenhauer Trio” kreeg, omdat er een bekend wijsje in zat dat iedereen op straat (in die Gassen) zong of floot. Johannes Brahms werd geïnspireerd door de zangerige toon van klarinettist Richard Mühlfeld. Voor hem zou hij maar liefst twee sonates, een klarinetkwintet en een trio schrijven.

Leer de musici beter kennen

Op hun eigen websites is meer over Hans Eijsackers, Timora Rosler en Lars Wouters van den Oudenweijer te lezen. Deze laatste is met het Orlando Quintet ook al eerder bij ons geweest. Lars en Hans samen zijn ook te beluisteren via YouTube

VRIJDAG 12 FEBRUARI 2021

Met Drie, Met Vier en Met Vijf

Mirte de Kok, viool, Lilli Maijala, altviool, Claire Bleumer, cello, Olivier Thiery, contrabas, Martijn Willers, piano
Mirte de Kok, viool, Lilli Maijala, altviool, Claire Bleumer, cello, Olivier Thiery, contrabas, Martijn Willers, piano

PIANOTRIO VAN BEETHOVEN, PIANOKWARTET VAN MAHLER EN FORELLENKWINTET VAN SCHUBERT

Zowel Claire Bleumer als Martijn Willers waren eerder te horen in De Kleine Zaal om de hoek. Nu komen ze samen met hun internationale muzikale vrienden om in verschillende bezettingen te spelen. Met als hoogtepunt het Forellenkwintet van Schubert. Een kwintet voor piano, viool, altviool, cello en contrabas waarin Schubert zijn lied “Die Forelle” heeft gebruikt als basis van zijn variaties.

Leer de musici beter kennen

Op de site van het Concertgebouworkest is meer te lezen over Mirte de Kok. Over Claire Bleumer staat meer op de site van het Cello Octet Amsterdam. Daarnaast staat meer over Olivier Thiery en Martijn Willers op hun eigen websites. Ook is op YouTube een optreden van Lilli Maijala te zien met Liza Ferschtmann en Quirine Viersen.

VRIJDAG 19 MAART 2021

Beau Soir
Virtuositeit, Passie en Emotie​​​​​​

Gwendolyn Masin, viool en Vera Kooper, piano
Gwendolyn Masin, viool en Vera Kooper, piano

WERKEN VAN ONDER MEER FRANCK, MESSIAEN, DEBUSSY, WIENIAWSKI EN FAURÉ

Het programma “Beau Soir” begint met een impressie van een mooie avond, waarin de rivieren roze kleuren in de schemering en de velden zacht wuiven in een warme bries. Daarna voeren Gwendolyn Masin en Vera Kooper u mee door een Franse tuin in de zomerse regen, een nachtelijke wandeling en een oriëntaalse fantasie. Een prachtig programma, vol virtuositeit, passie en emotie.

Leer de musici beter kennen

Op hun eigen websites is meer over Gwendolyn Masin en Vera Kooper te lezen.

Vrijdag 23 oktober 2020

A Female Touch​​​​​​​

Nino Gvetadze, piano, Maja Bogdanovic, cello en Frederieke Saeijs, viool
Nino Gvetadze, piano, Maja Bogdanovic, cello en Frederieke Saeijs, viool

WERKEN VAN RACHMANINOV, BEETHOVEN (GEISTERTRIO) EN MENDELSSOHN

Nino, Maja en Frederieke beleefden hun eerste gezamenlijke muzikale avontuur op uitnodiging van de Nederlandse Orkest- en Ensemble-Academie in de zomer van 2009. Ondanks hun verschillende achtergronden ervoeren ze onmiddellijk een natuurlijke klik, en besloten om als muzikaal team verder te gaan.

Leer de musici beter kennen

Op de persoonlijke websites van Nino Gvetadze, Maja Bogdanovic en Frederieke Saeijs kunt u meer informatie over de musici vinden. Daarnaast is er een artikel over Nino Gvetadze op Preludium en een video-interview over haar nieuwe cd. Van Maja Bogdanovic is een muziekfragment te beluisteren op YouTube.