Skip to content
Menu

Vacature Penningmeester

Om te genieten van klassieke muziek op hoog niveau hoeven bewoners uit Bussum, Naarden en omstreken niet per se naar De Kleine Zaal van het Concertgebouw in Amsterdam. Elk seizoen komen zeer getalenteerde, enthousiaste musici naar de Spieghelkerk in Bussum voor 6 prachtige en diverse kamermuziekconcerten. Van barok tot hedendaags, geprogrammeerd en georganiseerd door De Kleine Zaal om de hoek. Kleine en grotere ensembles, bekende en minder bekende muziek, gevestigde musici en aanstormend talent. Ontmoeten staat hierbij centraal, tussen musici en publiek, in kleinschalige setting. Een unieke concertserie die met ziel en zaligheid wordt geproduceerd en waarvan al decennia lang volop wordt genoten door een breed en trouw publiek.

Wegens het vertrek van de huidige penningmeester is Stichting De Kleine Zaal om de hoek per direct op zoek naar een penningmeester voor haar bestuur. Het betreft een vacature voor een onbezoldigde functie.

Bestuur

Het bestuur heeft gemiddeld vier keer per jaar overleg over het artistieke en zakelijke beleid van de stichting, de financiering, programmering, concertorganisatie, PR en andere voorkomende zaken en staat de programmeur (ingehuurd door bestuur) met advies terzijde. Daarnaast heeft elke bestuurder voldoende tijd om naast de reguliere vergaderingen actief de zes concerten op jaarbasis mede te helpen organiseren en te bezoeken. 

Op dit moment bestaat het bestuur uit vijf leden. Omdat de penningmeester aftreedt, is het bestuur op zoek naar een kandidaat met vakinhoudelijke kennis van financiële vraagstukken en tevens met een actief Goois netwerk.

Algemeen profiel bestuur De Kleine Zaal om de hoek

Elk lid van het bestuur levert een bijdrage aan het algemeen profiel van het bestuur. Hij/zij:
•  heeft affiniteit met kamermuziek/klassieke muziek;
•  is in staat de visie van De Kleine Zaal om de hoek uit te dragen;
•  bezit algemene kwaliteiten die van belang zijn voor een bestuur, heeft bij voorkeur ervaring als toezichthouder van een culturele, maatschappelijke of commerciële organisatie;
•  heeft een goed ontwikkelde maatschappelijke antenne;
•  is betrokken bij de doelstelling en de aard van het bestuur.

Profiel penningmeester

Hij/zij:
•  stelt jaarlijks de begroting voor de Stichting op;
•  voert de administratie;
•  verzorgt de BTW aangifte;
•  stelt de jaarrekening op;
•  geeft gevraagd en ongevraagd advies over het gevoerde en te voeren beleid.

De administratie is ‘bij’ en de jaarrekening over het voorgaande boekjaar is ook klaar. De administratieve en financiële werkzaamheden nemen ongeveer een halve dag per kwartaal in beslag. Daarnaast komt nog de tijdsbesteding aan de jaarlijkse werkzaamheden zoals het opstellen van de begroting en jaarrekening, alsmede tijd voor het bijwonen van de bestuursvergaderingen en concerten.

Meer informatie

Voor meer informatie over de vacature kunt u contact opnemen met de voorzitter van het bestuur, Dorien van Londen via 06 21 824 000, of met de huidige penningmeester, Klaartje Snieders via 06 52 598 646.

belangstelling

U kunt uw belangstelling voor deze vacature kenbaar maken door een mail met uw naam, adres en telefoon te sturen naar onze secretaris. Wij nemen dan contact met u op.